Очаква се властите да предоставят актуална информация за текущото разследване на убийствата в Гилго Бийч

...
Очаква се властите в Ню Йорк да дадат актуална информация
Коментари Харесай

Очаква се властите в Ню Йорк да дадат актуална информация за разследването на убийствата в Гилго Бийч в петък, според окръжната прокуратура на окръг Съфолк.

Дългогодишната мистерия за убийството в предградията на Лонг Айлънд остана неразгадана повече от десетилетие, докато миналия месец делото не беше прекъснато, след като следователите възстановиха ДНК от кора за пица, която беше изхвърлена – свързвайки ги с предполагаемия убиец – Рекс Хойерман, Архитект от Ню Йорк.

Това изображение за резервация, предоставено от офиса на шерифа на окръг Съфолк, показва Рекс Хойерман, архитект от Лонг Айлънд, който беше обвинен в петък, 14 юли 2023 г., в убийство при смъртта на три от 11-те жертви в дълго неразкрит поредица от убийства, известни като убийствата в Гилго Бийч. class= Това изображение за резервация, предоставено от офиса на шерифа на окръг Съфолк, показва Рекс Хойерман, архитект от Лонг Айлънд, който беше обвинен в петък, 14 юли 2023 г., в убийство при смъртта на три от 11-те жертви в отдавна неразкрита поредица от убийства, известни като Убийства на Гилго Бийч. Офисът на шерифа на окръг Съфолк/AP

59-годишният Хойерман беше идентифициран за първи път като потенциален заподозрян в началото на 2022 г., малко след като беше сформирана мултиведомствена работна група за разглеждане на неуредени случаи, включващи почти дузина групи човешки останки, открити по протежение на крайбрежен парк между 2010 г. и 2011 г., включително четири жени които станаха известни като „четворката Гилго“.

Heuermann е обвинен в три обвинения в убийство първа степен за смъртта на Мелиса Бартелми през 2009 г. и Меган Уотърман и Амбър Костело през 2010 г., според прокурорите на окръг Съфолк.

Той е и главният заподозрян за изчезването и смъртта през 2007 г. на четвърта жена, Морийн Брейнард-Барнс, според съдебен документ от прокурорите, но не е обвинен във връзка с това четвърто убийство.

Чрез своя адвокат Хойерман отхвърли обвиненията срещу него.

„Не съм направил това“, каза Хойерман след ареста си, според неговия назначен от съда адвокат Майкъл Браун.

Разследващите смятат, че убийствата на четирите жени, които са работили като придружители, може да са се случили в дома на заподозрения в Масапекуа Парк, Ню Йорк - Хойерман е живял на по-малко от 6 мили от мястото, където са открити останките.

Мелиса Бартелеми, Меган Уотърман и Амбър Лин Костело Мелиса Бартелми, Меган Уотърман и Амбър Лин Костело Полицейско управление на окръг Съфолк

Случаят, представен в бестселър нехудожествена книга и драма на Netflix, започна с търсенето на друга изчезнала жена през 2010 г., което доведе до откриването на множество групи човешки останки. По времето, когато останките на изчезналата жена, Шанън Гилбърт, бяха намерени една година по-късно, най-малко 10 комплекта човешки останки бяха открити в два окръга.

Властите смятат, че смъртта на Гилбърт може да е случайна и да не е свързана с другите убийства.

Решаващият пробив в случая Gilgo Four дойде през януари, когато следователите взеха тампон от остатъчната кора от пица, изхвърлена на Heuermann в боклука пред офиса му в Манхатън, според молбата за освобождаване под гаранция. ДНК доказателства го свързват с косъм, открит върху чула, където са открити останките на Уотърман.

Прокурорите са поискали ДНК натривка от Heuermann, каза говорител на офиса в четвъртък. CNN работи за получаване на копие от документа, изискващ ДНК проба.

Пресконференцията на окръжния прокурор на окръг Съфолк Рей Тиърни, актуализираща случая, се очаква в 10:30 ч. ET.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР