Очаква се веригата дрогерии да открие поне още 6 магазина

...
Очаква се веригата дрогерии да открие поне още 6 магазина
Коментари Харесай

Веригата дрогерии dm планира да отвори още 6 магазина у нас

Очаква се веригата дрогерии да открие най-малко още 6 магазина в стараната, като задачата е те да станат 80. Новите филиали ще са най-вече в Бургас и Варна, заяви Георги Тонев, шеф на dm България, по време на публично показване на икономическите индикатори на компанията за миналата финансова година. За марката тя е в интервала от 01.10. 2017 година до 30.09.2018 година. Веригата има към този момент 74 магазина в страна, като през последната година откри 2 нови магазина в Пловдив. Марката участва в общо 25 града у нас, като разрастването ѝ се отразява и върху броят на чиновниците, които са към този момент 641.

Брандът отбелязва за втора поредна година рекорден оборот. Продажбите на компанията се равняват на 132 милиона лв., като спрямо 2017 година растежът е 19%. Данните изнесе Андрей Петров, ръководител на борда на шефовете. Инвестициите през миналата година възлизат на 4,5 милиона лв., които с изключение на за възобновяване на към този момент съществуващи магазини са били разпределени и за образование на личния състав. Практиката на компанията е да изпраща чиновници на образование в Австрия и Германия, където има развита специалност дрогерист. В България веригата дрогерии е почнала да работи взаимно с няколко гимназии, които приготвят фрагменти за тази специалност.

 Георги Тонев, Евелина Великова, Андрей Петров
Източник:

Георги Тонев, Евелина Великова, Андрей Петров

4 съществени тренда за миналата 2017/2018 година означи Георги Тонев. Първият от тях е търсенето на нови артикули от потребителите. Другата наклонност е налагането на новите лични марки на компанията и предлагането на по този начин наречените " извънредни марки ". Те започват, като dm спонсорира стартъпи и работи с инфлуенсъри. Третият тренд е увеличение на търсенето на био и натурални артикули с 80% по отношение на миналата година. Последният акцент от миналата година е все по-честото предпочитане от потребителите на по-висок клас артикули.

През април започва и първата корпоративна марка на веригата, която стартира като стъртъп в Германия, добит по-късно от dm. Това е серията Langhaarmädchen, която включва артикули за коса, планувани за младежи. Нова е и бутиковата серия за мъже Strassen Kicker.

Георги Тонев показа и класацията " топ 10 ", която се изготвя на база най-голяма стойност на продажбите и се прави за трета поредна година. Най-продаваните са гримовете за очи, като от тях продуктът водач е серпантина за мигли. Тонев означи разликата в средствата, които за изхарчени за подобен тип артикул. През 2017 година дамите приблизително са отделяли 14-16 лв., а през 2018 са харчели сред 17 и 23 лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР