Очаква се във вторник Съветът за сигурност на ООН да

...
Очаква се във вторник Съветът за сигурност на ООН да
Коментари Харесай

ООН ще започне постепенно изтегляне на мироопазващите сили от ДР Конго

Очаква се във вторник Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да се съобрази с настояването на Демократична република Конго (ДРК) и да стартира последователно евакуиране на мироопазващите сили, което ще стартира по-късно този месец.

Изтеглянето ще пристигна макар загрижеността на Организация на обединените нации по отношение на насилието в източната част на страната.

Опустошена от спорове обширната и бедна ДР Конго ще бъде хазаин на високорискови президентски и парламентарни избори в сряда, гласоподаване, което съответствува с с приключването на годишния мандат на мироопазващата задача на Организация на обединените нации, известна като Monusco.

Въпреки нестабилната вътрешна обстановка, държавното управление на Конго от месеци приканва за „ ускорено “ евакуиране на мироопазващите сили на Организация на обединените нации, по-скоро от края на 2023 година от края на 2024 година

Смята се, че силите на Организация на обединените нации са неефективни при отбраната на цивилни от въоръжените групи и милиции, които изтезават източната част на ДРК в продължение на три десетилетия.

Обвинението е сходно на това, отправено от други афри...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР