Очаква се във вторник да бъде оповестен окончателният вариант на

...
Очаква се във вторник да бъде оповестен окончателният вариант на
Коментари Харесай

Очаква се готова управленска програма на евентуалния кабинет Василев

Очаква се във вторник да бъде оповестен окончателният вид на управническа програмата за политиките на вероятно бъдещо държавно управление с министър председател Асен Василев.

Тя ще е с небосвод от 6 месеца и се изготвя от " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " Демократична България " и шестимата отцепници от " ИТН ". Идеята е има ясни периоди за законодателни начинания и задания пред изпълнителна власт на възможния кабинет " Василев ".

Миналата седмица актуалният министър председател в оставка Кирил Петков разгласи, че претендентът на " Продължаваме промяната " за нов министър-председател ще е не той, а Асен Василев. Това стана дни, откакто от Българска социалистическа партия оповестиха, че няма да поддържат нов кабинет с министър председател Петков. След решението от партията на Крнелия Нинова се върнаха в договарянията и обявиха поддръжката си за ново държавно управление на Политическа партия.

След сполучливия избор на съмнение против кабинета „ Петков “ през юни, предходната седмица президентът Румен Радев връчи първия изследователски мандат на " Продължаваме промяната " и на новия претендент за министър председател – Асен Василев. Проектопремиерът има време до петък, с цел да търси болшинство за възможния нов кабинет.

В момента Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България имат 109 народни представители и поддръжката на шестимата отцепници от Има Такъв Народ. Така държавното управление " Василев " има поддръжката на 115 народни представители, с цел да имат болшинство им трябват най-малко още шестима.

Самият кабинет може да мине и без директната поддръжка на повече от 121 депутати. За задачата при възможното гласоподаване в пленарната зала би трябвало да не влязат 10 депутати от ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " или " ИТН ". Дори и това да стане, без ясно болшинство държавното управление на Василев би било несигурно и мъчно би изпълнявало програмата си. Именно затова " Продължаваме промяната " продължава да търси поддръжка от обособени народни представители от опозицията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР