Очаква се в този формат да влязат и хората от

...
Очаква се в този формат да влязат и хората от
Коментари Харесай

Ваня Григорова става лидер на президентската 3 март?

Очаква се в този формат да влязат и хората от " Левицата ", които към този момент са подценени от Българска социалистическа партия

Политическата сензация Ваня Григорова, която е огромната звезда от последния локален избор, ще оглави бъдещата партия, зад която ще стои президентът Румен Радев. Държавният глава е ускорил основаването на групировка, с цел да се възползва от положителната обстановка - има мощен водач в лявото политическо пространство, персоналният му рейтинг е висок, а Сглобката смъква доверието към участниците в ръководството.

Уикенд твърди, че Румен Радев е провел няколко срещи с Ваня Григорова. Президентът се опитал да убеди устатата общинарка да стане част от плана му с работно име „ Трети март ”, с която да взе участие още на идните евроизбори.

Очаква се в този формат да влязат и хората от " Левицата ", които към този момент са подценени от Българска социалистическа партия.

„ Ние на този стадий не сме водили диалози с госпожа Григорова, даже не знаем дали тя ще се реши на присъединяване в партиен план, дали ще се трансформира в политик или ще се отдаде на общината ”, съобщи съпредседателят на „ Левицата ” Мая Манолова. По думите й лявото би трябвало да бъде обединено и групировката „ постоянно е подкрепяла тезите на президента Румен Радев ”, само че изрично без присъединяване на Българска социалистическа партия, защото там водачът Корнелия Нинова. От „ Левицата ” признаха и че партия „ Възраждане ” няма място в лява коалиция, защото е прекомерно националистически настроена, макар че лявото и Костадин Костадинов имат общи настойници, както се мълви.

Самата Григорова пък си подвига акциите, като изрично отхвърля на този стадий да има политически упоритости, което я прави още по-апетитна хапка за партийни планове и предложения. Из коридорите на лявото в политиката се приказва, че президентът, макар че няма право да има лична партия, до момента в който е настоящ държавен глава, щял да отмъкне точно суперзвездата Григорова под носа на други леви обединения, с цел да я постави за водач на „ Трети март ”, а самият той да остане в сянка до края на мандата си.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР