Очаква се в сряда да започнат преговорите между партиите в

...
Очаква се в сряда да започнат преговорите между партиите в
Коментари Харесай

Партиите започват преговори за съставяне на кабинет с третия мандат

Очаква се в сряда да стартират договарянията сред партиите в търсене на поддръжка за сформиране на държавно управление с третия мандат.

Кой обаче ще седне на масата на договаряния към момента не е ясно. Още през вчерашния ден от „ Изпраи се БГ. Ние идваме “ бяха безапелационни, че партиите би трябвало да се схванат кой да вземе мандата и да се подпише съглашение, без ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ ИТН “ оповестиха, че отговорността е на останалите партии, само че не отхвърлиха опцията да се включат в договаряния. А от останалите партии още през миналите дни споделиха, че шансът за държавно управление ще се повиши, в случай че от Има Такъв Народ се върнат на масата на договаряния.

Пред bTV социологът от „ Алфа рисърч “ Боряна Димитрова оцени възможностите за постоянен кабинет с третия мандат на под 1%.

Агенцията ще направи ново премерване на електоралните настройки през септември. По предварителни наблюдения на социлозите от „ Алфа Рисърч “ Има Такъв Народ бележат лек спад, а останалите по този начин наречени партии на митинга задържат резултатите си или имат лек спад. Само Българска социалистическа партия има лек растеж.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР