Очаква се в понеделник, ако времето позволи, български екипаж да

...
Очаква се в понеделник, ако времето позволи, български екипаж да
Коментари Харесай

Очаква се в понеделник български екипаж да се качи на „Вера Су“

Очаква се в понеделник, в случай че времето разреши, български екипаж да се качи на кораба " Вера Су ", с цел да се случи разтоварването на плавателното средство. Това заяви в предаването „ Тази заран “ шефът на Морската администрация кап. Венцислав Иванов.

Към сегашния миг няма смяна в положението на заседналия транспортен съд „ Вера Су “. Кап. Иванов добави, че имат хора на Камен бряг, които са в подготвеност да оповестят, в случай че такава смяна настъпи.

Вчера стана ясно, че прокуратурата ще повдигне обвинявания на капитана на заседналия край Камен бряг транспортен съд и втория му асистент.

Кап. Иванов заяви, че е направил връзка със следствените служби в Добрич, само че те са отказали да му дадат информация, тъй като се вършат разпити при закрити порти.

Според него е допустимо да е човешка неточност, само че е допустимо и други условия да са довели до неточност в ръководството на кораба.

„ Нека да приключат окончателните разпити и ние ще проучваме в допълнение това, което са разказали членовете на кораба “.

„ Изпратихме в допълнение писмо до корабособственика дали и по кое време ще бъде разполагаем спомагателен екипаж, и по кое време ще бъде реалност подписът на контракт с компания за изваждане на кораба. Ние работим редом, в случай че до оправяне на времето не се появи такава компания, утвърдена от министъра и държавното управление на България, да стартираме дейности, имаме подготвеност да стартираме дейности по снемане на товара ", съобщи кап. Иванов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР