Очаква се в бъдеще туристи и туроператори да се насочат

...
Очаква се в бъдеще туристи и туроператори да се насочат
Коментари Харесай

Европейските туристи все повече се отправят на север, за да избягат от жегите

Очаква се в бъдеще туристи и туроператори да се насочат към Северна Европа, откакто горещи талази сковаха южната част на континента и накараха летуващите да се замислят за дестинации с по-ниски температури.

Средиземноморският район остава най-популярен в Европа измежду туристите, само че резервациите за страни като Дания, Финландия, Нидерландия, Норвегия и Швеция се усилват спрямо предходната година, сочат данни на " Мастъркард " (Mastercard), представени от Ройтерс.

Фактори като по-евтините самолетни билети и по-слабите локални валути може и да имат роля в привличането на туристи към скандинавските страни, само че един от най-големите туроператори в света - немският тръст ТУИ (TUI), съобщи, че

изменението на климата също ще тласне повече туристи на север.

Сезонът на пътуванията се измества като стартира по-рано напролет и завършва чак през есента, изясни основният изпълнителен шеф на ТУИ Себастиан Ебел. Компанията може да предложи повече ваканционни пътувания до скандинавските страни, Нидерландия, Полша и Белгия, добави той.

" Ще пътуваме до Гърция доникъде на ноември. Попитах моите сътрудници, дали не би трябвало да отворим (сезонна за пътувания до Гърция – бел. р.) до края на годината, до или след Коледа ", сподели още Ебел пред медии.

" Това ни дава повече благоприятни условия за напредък ", аргументира се ръководителят на ТУИ.

Германската компания неотдавна разгласи, че за нея може да зародят разноски за 25 милиона евро (27 милиона долара), свързани с горските пожари в Родос, Гърция.

Дестинации като Северна Норвегия също регистрират увеличено търсене, оповестяват туроператори.

Островите Вестеролен в Северна Норвегия са посрещнали посетители от Централна и Южна Европа, които са пристигнали тук, с цел да избягат от горещините, съгласно платформата за туристическа информация за района. Това е довело до основаването на повече директни полети до Северна Норвегия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР