Очаква се в 10 часа обвинител номер 1 да направи

...
Очаква се в 10 часа обвинител номер 1 да направи
Коментари Харесай

Главният прокурор събра заместниците си, очаква се да обяви дали ще подаде оставка?

Очаква се в 10 часа обвинител номер 1 да направи изказване

Главният прокурор Иван Гешев е събрал всичките си заместници, оповестява Нова телевизия.

Очаква се в 10 часа обвинител номер 1 да направи изказване за първи път, откакто номинираната за министър председател Мария Габриел, а след нея и шестима членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, желаеха предварителното му премахване.

Иван Гешев се върна от Щатите в събота през нощта, а през днешния ден по проект би трябвало да замине за Португалия. Процедурата за неговото премахване стартира да тече, откакто той получи документите, с които се желае освобождението му. Според разпоредбите на Висш съдебен съвет той би трябвало да бъде известен неотложно за настояването. В тях обаче не е записано дали това би трябвало да стане персонално, или по електронен път.

Междувременно представляващият Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев сподели в „ Тази заран “ по бТВ, че може да мине месец и половина до момента в който се вземе решение за оставката на Гешев. 

Нека да забележим по какъв начин ще се развият нещата, това е много комплицирана процедура – зависи от това по какъв начин ще бъдат открити твърдените условия за предлагането за предварително освобождение на основния прокурор, добави той.

Магдалинчев посочи, че процедурата е обвързвана с чуване и събиране на доказателства.

По думите му Гешев има седмица да реагира. Ако настояването за оставката му е възможно, се насрочва друго съвещание.

Относно опита за атентат против Гешев и казуса с намесата на израелски специалист представляващият Висш съдебен съвет разяснява, че информацията е доста спорна и към момента се събират доказателства.

Според него Гешев трябвало в точния момент да посочи дали фамилията му е било в колата по време на атентата.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР