Очаква се увеличение на доходите с около 11% през следващата

...
Очаква се увеличение на доходите с около 11% през следващата
Коментари Харесай

Асен обещава: Доходите и пенсиите скачат с 11%

Очаква се нарастване на приходите с към 11% през идната година. Горе-долу толкоз е и нарастването на пенсиите. Това съобщи финансовият министър Асен Василев.

" Колкото по-бързо нашите приходи порастват, толкоз повече наши жители ще се замислят дали да се върнат от чужбина и да работят у нас ", сподели още той. 

Предвидено е продължение на програмата за детските градини. С 27% е увеличена месечната помощ за развъждане на деца с увреждания. Осигурени са средства за инвитро процедурите, както и ваксинопрофилактиките.

Осигурени са 12 млн. за родителите на децата, които нямат в места в детски ясли и градини.

По думите му за първи път България е в първата петица на Европа по раждаемост, откакто политиките, залегнали през 2022 година, дават резултати.

" За да може да се вдигнат приходите, би трябвало да вдигнем капитала, с който работим - машини, пътища, инфраструктура. В бюджета е заложена капиталова стратегия, тъй че да е изнесена в приложение, тъй че да са ясни всички капиталови планове - какъв брой пари за коя автомагистрала, за инсталация в лечебните заведения ", съобщи министърът.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР