Очаква се утре Съединените щати да обявят нови санкции срещу

...
Очаква се утре Съединените щати да обявят нови санкции срещу
Коментари Харесай

Пентагонът осъди думите на Песков за ядреното оръжие

Очаква се на следващия ден Съединените щати да разгласят нови наказания против Русия

Това заяви съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, представен от организация Франс прес и

По думите му американците и европейците ще се концентрират освен върху нови наказателни ограничения против Кремъл, само че и върху общи старания против избягването на към този момент наложени наказания.

„ Съединените щати са в неповторима позиция, защото ние сме производител на сила. Ние можем да забраним вноса на съветски газ и въглища, само че би трябвало да признаем, че някои от нашите европейски сътрудници няма да могат да последват образеца ни. А и ние няма да ги притискаме да го създадат “, сподели американският консултант по националната сигурност Джейк Съливан.

Той предизвести, че Вашингтон следи с изключително внимание тематиката за възможната приложимост на нуклеарни оръжия от Москва.

„ Още в първите дни на спора президентът Владимир Путин повдигна тематиката за евентуална приложимост на нуклеарни оръжия. Това е нещо, за което би трябвало да сме загрижени и което непрекъснато следим. Ще обсъдим с нашите съдружници и сътрудници евентуалните непредвидени обстановки, както и какви са нашите евентуални отговори. “

В изявление за Си Ен Ен представителя на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Русия може да употребява нуклеарно оръжие, в случай че самото ѝ битие е застрашено.

Отказът на Кремъл да изключи потреблението на нуклеарно оръжие беше наказан от Пентагона.

„ Не би трябвало нуклеарна мощ да постъпва по този начин “, сподели пред публицисти представителят на американското министерство на защитата Джон Кърби.

В четвъртък американският президент Джо Байдън ще вземе присъединяване в Брюксел на среща на европейските водачи, на която се чака да бъде разисквано и основаване на фонд за взаимност с Украйна.

За на следващия ден е планувана и среща на върха на НАТО с присъединяване на украинския президент Володимир Зеленски.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР