Очаква се утре Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да

...
Очаква се утре Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да
Коментари Харесай

Огнян Дамянов: Очаква се нов ръководител да бъде гласуван още утре във ВСС

Очаква се на следващия ден Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет да прегледа оставките на управлението на Софийска районна прокуратура и да избере изпълняващ длъжността административен началник. Това съобщи Огнян Дамянов от прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

Тази заран четиримата заместител районни прокурори подадоха оставки и обявиха, че се разграничават от дейностите на ръководителя на прокуратурата Невена Зартова.

Малко по-късно и тя подаде оставка. Огнян Дамянов съобщи, че като претекст Зартова е показала, че оттегляйки се от поста, желае за обезпечи спокойна и естествена среда за работата на прокурорите в СРП. В писмото с оставката си тя е декларирала, че желае да бъде преназначена като прокурор в Софийска районна прокуратура. Същото предпочитание са декларирали и четиримата ѝ заместници.

" Около 11.30 часа постъпиха оставките на четиримата заместници като претекстът им е, че не желаят да са в екипа на районния прокурор и се разграничават от дейностите ѝ. Около 20 минути по-късно постъпи и оставката на Зартова, в която тя споделя, че по този начин желае да обезпечи естествена и спокойна работа на прокурорите в СРП и уточни, че до момента в който е била началник на Софийска районна прокуратура, са решавани единствено три преписки, свързани с Нотариуса ", сподели Огнян Дамянов.

Оттук нататък следва Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет да се събере, с цел да прегледа оставките, съобщи Българска национална телевизия. Преди това обаче, изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов би трябвало да внесе във Висш съдебен съвет предложение за магистрата, който да извършва функционалностите на административен началник на Софийска районна прокуратура.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР