Очаква се утре Народното събрание да разгледа върнатия от президента

...
Очаква се утре Народното събрание да разгледа върнатия от президента
Коментари Харесай

Парламентът подхваща президентското вето върху Изборния кодекс

Очаква се на следващия ден Народното събрание да прегледа върнатия от президента за ново разискване Закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Това планува проектопрограмата на депутатите за тази седмица. Възможно е в програмата да има промени, защото на следващия ден е първата сряда от месеца и по устав парламентарните групи могат да оферират нови точки в дневния ред.

В проектопрограмата са още второ четене на новия Закон за обществените услуги, както и второ четене на промени в Закона за устройство на територията и в Закона за водите. Предвижда се и чуване на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева по отношение на "Дипломатическата работа на Република България в подтекста на външнополитическите цели на страната ".

За четвъртък се планува първо четене на промени в Закона за концесиите.

В петък се чака депутатите да обсъдят Проект на Годишна работна стратегия на Народното събрание по въпросите на Европейския съюз /2019 г./ и да излушат министъра на околната среда и водите Нено Димов по отношение на напредъка по възстановяване качеството на атмосферния въздух в България. След това ще е обичайният парламентарен надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР