Очаква се утре на Република Северна Македония да обяви кризисно

...
Очаква се утре на Република Северна Македония да обяви кризисно
Коментари Харесай

Германия и Канада подписаха водорен съюз

Очаква се на следващия ден на Република Северна Македония да разгласи спешно положение в областта на енергетиката, настояват локални медии като се базират на източници от държавното управление.

Решението би трябвало влезе в действие от 1 септември. Въпреки това, не се чакат ограничавания на тока през идния зимен интервал, увери министърът на стопанската система. А Германия и Канада подписаха " водорен съюз ".

Сделката цели да форсира износа на чисто гориво към Германия до 2025 година. Това се случва сега, когато Европа се стреми да понижи зависимостта си от съветските изкопаеми горива.

" Трябва да приказваме за краткосрочните ограничавания и втечнения природен газ, само че в дълготраен проект същинският капацитет се крие в зеления водород от атлантическите провинции ", сподели Олаф Шолц при подписването на съглашението.

" Това е избор на доверие към Канада като водач в региона на чистата сила. Спогодбата подсигурява нови работни места и растеж на локалната стопанска система, както и продължение на битката с климатичните промени ", добави министър председателят на Канада Джъстин Трюдо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР