Очаква се утре Блинкън да посети Израел, а през уикенда

...
Очаква се утре Блинкън да посети Израел, а през уикенда
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ отива на обиколка в Близкия изток и Азия

Очаква се на следващия ден Блинкън да посети Израел, а през уикенда - Йордания, до момента в който спорът сред Израел и Хамас продължава.

 

След това той ще инициира обиколка в Азия, по време на която възнамерява да лобира за повече поддръжка за Украйна в спора Русия и да прокара ползите на Съединени американски щати в Азиатско-тихоокеанския район, където Вашингтон се конкурира с Пекин.

 

В Токио в понеделник и вторник Блинкън ще вземе присъединяване в срещата на страните от Г-7 и ще се срещне с японски водачи. В Сеул в сряда и четвъртък акцентът ще бъде подложен върху предизвикването, отправено от разполагащата с нуклеарно оръжие Северна Корея, и засилващите й връзки с Русия, се отбелязва в известието.

 

И най-после, в Индия на 10 ноември държавният секретар на Съединени американски щати ще взе участие с министъра на защитата Лойд Остин в среща във формат " 2+2 " с индийските им сътрудници. Вашингтон укрепи връзките си с индийския си сътрудник след неотдавнашното държавно посещаване на министър-председателя Нарендра Моди в Съединените щати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР