Очаква се ураганът Хилари, буря от категория 3, да донесе

...
Очаква се ураганът Хилари, буря от категория 3, да донесе
Коментари Харесай

Ураганът Хилари ще доведе до голям риск от наводнения в Калифорния

Очаква се ураганът " Хилари ", стихия от категория 3, да донесе " пагубни и животозастрашаващи наводнения " в Мексико и елементи от югозападната част на Съединени американски щати .

За това предизвести Си Ен Ен.

Сега бурята се движи по-бързо от първичните прогнози, което значи, че се чака да засегне Съединени американски щати по-рано денем в неделя.

В регионите на Калифорния, Невада и Аризона може да паднат дъждове с количество, надвишаващо едногодишната норма .

Командирът на задачата на 53-и метеорологичен разследващ ескадрон на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, прочут като " Ловци на урагани ", споделя, че неговото поделение е изпълнило първата си задача за събиране на информация за бурята, връхлитаща Мексико и Югозападните Съединени щати този уикенд.

" Беше много умерено за вихър ", споделя подполковник Стивън Бъртън пред CNN. Той остана на земята, до момента в който водачът прелиташе през бурята, употребявайки инструментите на самолета, с цел да събира данни за температурата, да мери скоростта напразно и да мери относителната мокрота, като изпраща резултатите назад в Националния център за ураганите .

Самолетът пусна и дропсонди - устройства, които се носят във въздуха с парашут и събират данни, до момента в който падат на повърхността.
 Ураган отсрочи изстрелването на Crew Dragon
Ураган отсрочи изстрелването на Crew Dragon

Новата дата е 4 октомври

Цялата информация се употребява от Центъра за ураганите за " уточняване на прогнозата ", изясни Бъртън. Пилотите се пробват да открият и абсолютния център и центъра на ниското налягане на бурята, с цел да оказват помощ на компютърните модели да проследят по-точно системата .

Докато Бъртън разказва полета като " обикновен ", за ловците на урагани не е било толкоз всекидневно да открият, че тяхното поделение е ситуирано на Западното крайбрежие. Ако " Хилари " доближи сушата в Калифорния като тропическа стихия в неделя, това ще се случи за първи път от над 80 години .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР