Очаква се тя да спечели мястото още при първото гласуване

...
Очаква се тя да спечели мястото още при първото гласуване
Коментари Харесай

Малтийката, която подкрепя Борисов, с най-големи шансове да стане следващ председател на ЕП

Очаква се тя да завоюва мястото още при първото гласоподаване
„ Аз съм жена от дребен остров. Знам какво значи да си новобранец, само че също по този начин знам какъв брой значимо е това за хората отвън залата на Екологичен потенциал. ” Това декларира претендентът на ЕНП за ръководител на европарламента- малтийката Роберта Мецола, написа изданието LovinMalta. Според източници тя ще завоюва още след първото гласоподаване.

Мецола даде обещание да приближи Европейския парламент до многочислените си жители и да насочи вниманието си към построяването на мостове и консенсус, с цел да се оправи най-сетне с някои от най-големите проблеми в света.

В обръщението си преди вота тя настоя, че парламентарната народна власт и дебатът са жизненоважни за решаването на въпроси като миграцията, въпросите на дамите и доста други значими тематики.

„ Няма да се тревожа от сложните решения и постоянно ще съставлявам Народното събрание “, акцентира тя.

У нас Роберта Мецола е известна като защитничка на досегашния министър председател Бойко Борисов, чиято партия ГЕРБ също е от ЕНП.

През октомври 2020 година тя внесе корекция в резолюция на Екологичен потенциал за правовата страна у нас. В поправката се твърдеше, че митингите против българското държавно управление през предишното лято са платени от укриващ се в чужбина предприемач. Макар името да не бе упоменато беше ясно, че става дума за Васил Божков.

Заради това против Мецола се изляха нападки и обиди от България в обществените мрежи, поради което тя отдръпна поправката.

Макар да одобри резолюцията, Екологичен потенциал отхвърли и другите оферти на малтийката, в които се отправяха нападки против президента Румен Радев и съветниците му Пламен Узунов и Илия Милушев, въпреки имената и на тримата да не бяха упоменати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР