Очаква се трудна зима, за българските битови потребители е гарантирана

...
Очаква се трудна зима, за българските битови потребители е гарантирана
Коментари Харесай

Мирослав Севлиевски: В сектор „Енергетика“ липсва експертност

Очаква се сложна зима, за българските битови консуматори е обезпечена сила до Нова година на избрана цена. Най-вероятно КЕВР ще би трябвало да се събере през декември и да вземе решение за индексация на цените, уточни в предаването „ 120 минути “ Мирослав Севлиевски, министър на енергетиката в кабинета „ Сакскобурготски “.

По думите му бизнесът ще търси метод да бъде обезщетен, а в АЕЦ „ Козлодуй “ ще има свръх облага.

Според Севлиевски спасението ще пристигна от Европейската комисия, в случай че вземе решение по някакъв метод да промени структурата на търговия с въглеродните излъчвания.

„ Не единствено българското енергийно ръководство е комплицирано, европейското също е комплицирано, само че огромната разлика е, че тука всички незнайни са ясни “, сподели още Мирослав Севлиевски.

Според него енергетиката не участва в българския политическия живот в последните 6-8 месеца, а в бранш „ Енергетика “ липсва експертност.

Снимка: btvnovinite.bg

Според него китайците са отговорни за повишаването, тъй като чакат инфлация в последните месеци и купуват всичко, което могат да купят по целия свят – нефт, газ и така нататък

„ Последните няколко дни, откакто бизнесът подвигна звук и обърна внимание на тематиката, политическите сили се раздвижиха малко, само че те можеше да се раздвижат и последните шест месеца. В енергетиката последните месеци сме като дядо Йоцо, който е кьорав, само че гледа и се радва на железницата в Искърското дефиле. Сляпо гледаме на зелената договорка и на всички документи, които България е подписала “, означи Мирослав Севлиевски.

„ Ако министърът имаше политически опит и беше политическо лице, евентуално той щеше да повдигне тематиката доста по-рано. Хората, които последните 10 години работят в енергетиката, изгубиха политически експертен капацитет “, сподели още някогашният министър на енергетиката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР