Очаква се тропическата буря Никол да набере сила и да

...
Очаква се тропическата буря Никол да набере сила и да
Коментари Харесай

Флорида очаква тропическата буря Никол

Очаква се тропическата стихия " Никол " да набере мощ и да се трансформира в вихър, когато доближи атлантическото крайбрежие на Флорида, заплашвайки да удари района с проливни дъждове и мощни ветрове, заяви Нова ТВ.

Бурята със скорост напразно от 110 км в час е следена на към 97 км източно от остров Грейт Абако и на 386 км западно от Палм Бийч, Флорида, заяви Националният център за ураганите.

„ Моля, направете проект и се подгответе. Това евентуално ще бъде стихия, която ще доближи сушата и ще засегне големи елементи от Флорида “ предизвести жителите губернаторът на Флорида, Рон Де Сантис.

15 спешни убежища бяха отворени в сряда и губернаторът активизира 600 национални гвардейци дружно с 1600 чиновници в подготвеност за възобновяване на зареждането в засегнатите региони.

Очаква се изискванията да се утежняват в елементи от района, като прогнозата е за пориви напразно със скорост от 160 км в час.

Жители на Дейтона се втурнаха да натоварят колите си с чували с пясък, с цел да предпазят домовете си от надигащата се вода.

„ Подготвяме се за урагана " Никол ", тъй като живеем в ниско ситуирана зона. Последния път бяхме тежко наранени от урагана " Иън “, сподели Доркета Райт.

Няколко окръга по крайбрежието на Флорида издадоха заповеди за наложителна и доброволна евакуация на поданици, които живеят покрай брега и на бариерни острови, и отвориха приюти в учебни заведения и публични центрове.

Международното летище в Орландо разгласи, че приключва работа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР