Очаква се този път потребителите на всички мобилни оператори да

...
Очаква се този път потребителите на всички мобилни оператори да
Коментари Харесай

Тестват днес системата BG-Alert в 5 области в страната

Очаква се този път потребителите на всички мобилни оператори да получат тестово известие със звуков сигнал и осцилация, като това ще се случи в интервала сред 12 и 12:30 часа.

За първи път формалното тестване на системата стартира на 7 ноември в Габрово. Предстои на 29 ноември да се организира народен тест в страната.

В началото на месеца от Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " означиха, че е допустимо при някои телефони известието да излиза като " известие от президента ", само че в действителност то няма нищо общо с президентската институция.

Целта на тестванията е инспекция действието на системата и популацията да придобие визия за известията и съпътстващото ги държание на мобилните устройства.

Погрешка за първи път известието беше публикувано измежду потребителите единствено на единия от операторите без предизвестие и уплаши десетки жители в страната.

На брифинг при започване на месеца беше оповестено, че правомощията да вземат решение за предизвестие на жителите посредством системата BG-ALERT ще имат министрите, регионалните шефове, кметовете на общини и обитаеми места и кметските наместници.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР