Очаква се този месец парламентът на Индонезия да приеме нов

...
Очаква се този месец парламентът на Индонезия да приеме нов
Коментари Харесай

В тази страна за извънбрачен  секс ще праща в затвора. Заплашени са и туристите 


Очаква се този месец Народното събрание на Индонезия да одобри нов углавен кодекс, който ще глоби секса отвън брака с наказване до една година затвор.

Законодателната промяна също по този начин ще забрани обидите към президента или държавните институции и изразяването на всевъзможни възгледи, противоречащи на държавната идеология на Индонезия. Съжителството преди брака също е неразрешено.


Десетилетия в развой на основаване, новият углавен кодекс се чака да бъде признат на 15 декември, сподели заместник-министърът на правораздаването на Индонезия Едуард Омар Шариф Хиарией пред Ройтерс.


Депортираха от Индонезия рускиня за ВИДЕО с маска, нарисувана на лицето й

Бамбанг Вуринто, народен представител, участващ в плана, акцентира, че новият кодекс може да бъде признат още идната седмица. Ако бъде признат, кодексът ще се ползва както за индонезийски жители, по този начин и за чужденци, като бизнес групите показват угриженост за това какви вреди могат да нанесат разпоредбите върху имиджа на Индонезия като ваканционна и капиталова дестинация.

Проектът има поддръжката на някои ислямски групи в страна, в която консерватизмът е във напредък, макар че съперниците настояват, че той анулира демократичните промени, въведени след рухването на властническия водач Сухарто през 1998 година, осведоми Дарик. Предишен план на кодекса трябваше да бъде признат през 2019 година, само че провокира митинги в цялата страна. Десетки хиляди хора стачкуваха по това време против набор от закони, изключително тези, за които се счита, че контролират морала и свободата на словото, които съгласно тях биха лимитирали гражданските свободи.

Критиците споделят, че от този момент са направени минимални промени в кодекса, макар че през последните месеци държавното управление организира публични съвещания в цялата страна, с цел да даде информация за измененията.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР