Очаква се той да се срещне с Байдън днес на

...
Очаква се той да се срещне с Байдън днес на
Коментари Харесай

Си пристигна в Сан Франциско за среща на върха с Байдън и АТИС

Очаква се той да се срещне с Байдън през днешния ден на защитавано в загадка място в региона на залива на Сан Франциско.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също дойде в Сан Франциско за срещата, напомня Франс прес.

Председателят на Комисията по външни връзки на Сената на Съединени американски щати Бен Кардин е изпратил писмо с апел към президента Джо Байдън да употребява идната си среща със Си, с цел да упорства за освобождението на американци, арестувани от години в Китай, заяви още Ройтерс.

" С наближаването на сезона на празниците и опцията да стартираме новата година с по-положителна нотка в двустранните връзки сред Съединени американски щати и Китай Ви апелирам да осигурите задължения от страна на президента Си за незабавното освобождение на тези американци ", написа Кардин. Той изиска също по този начин освобождението и гарантирането на сигурността на членовете на фамилиите на публицисти, живеещи в Съединени американски щати, които съгласно него са изчезнали, затворени или арестувани в Китай заради връзките си с тях.

Двамата водачи ще се срещнат във Филоли естейт, провинциална къща музей на към 40 км южно от Сан Франциско, съгласно трима висши представители на администрацията. Мястото на срещата към момента не е доказано от Белия дом и китайското държавно управление.

Байдън към този момент изрази вяра, че диалозите ще оказват помощ за възстановяване на разтърсените връзки сред Съединени американски щати и Китай, белязани от остри разлики през последната година. Двамата водачи дойдоха в града, където бяха посрещнати от стотици стачкуващи, които се подредиха по маршрута на кортежите им, развявайки китайски, тайвански и тибетски флагове, както и плакати в поддръжка на и срещу китайския водач, напомня Асошиейтед прес.

Преди да напусне Вашингтон, с цел да замине към Сан Франциско, Байдън съобщи, че общата му цел е Вашингтон и Пекин да подобрят връзката между тях макар различията по значително въпроси. " Да можем да вдигнем телефона и да беседваме между тях, в случай че има рецесия. Да можем да се уверим, че военните ни сили не престават да поддържат контакт между тях ", акцентира Байдън пред кореспонденти в Белия дом. " Не се опитваме да се откъснем от Китай, само че това, което се опитваме да създадем, е да променим връзките към по-добро. "

Байдън обаче сподели и че " президентът Си е още един образец за това по какъв начин се утвърждава възобновяване на американското водачество в света ". " Те имат действителни проблеми ", съобщи американският президент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР