Очаква се стотици хиляди хора да се включат в огромен

...
Очаква се стотици хиляди хора да се включат в огромен
Коментари Харесай

Стотици хиляди излизат на нов протест в Прага срещу премиера Бабиш

Очаква се стотици хиляди хора да се включат в голям митинг против чешкия министър председател Андрей Бабиш през днешния ден в Прага, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Около 400 000 души са подписали петиция, призоваваща Бабиш да подаде оставка поради обвиняванията в корупция и изказванията, че негови някогашни компании са получавали европейски дотации. Бизнесменът, станал популист, обаче отхвърля изрично апела, като се базира на рекордно ниската безработица. " Чехия се оправя добре ", съобщи Бабиш наскоро. " Ние сме най-хубавите в района и в цяла Европа. Ако желаете да инвестирате, това е най-хубавото място, това е място за бъдещето ". В Прага не са били проведени митинги с сходни измерения от " Нежната гражданска война " през 1989 година, отбелязва АП.

Протестът в парка Летна е кулминационната точка на серия от митинги в цялата страна. " Интересно е, само че и срамно, че политическата обстановка у нас е такава, че би трябвало да се случи нещо сходно ", съобщи пред АП Бенджамин Рол от студентската група " Милион момента за демокрацията ", която провежда митингите. " От друга страна съм удовлетворен, че съумяваме да активизираме гражданското общество и считам това за най-важната задача на нашата група ", прибавя 24-годишният студент по богословие. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР