Очаква се стотици хиляди хора да се включат в огромен

...
Очаква се стотици хиляди хора да се включат в огромен
Коментари Харесай

Внушителен антиправителствен протест се подготвя в Прага срещу Андрей Бабиш

Очаква се стотици хиляди хора да се включат в голям митинг против чешкия министър председател Андрей Бабиш през днешния ден в Прага, съобщи Асошиейтед прес.

Около 400 000 души са подписали петиция, призоваваща Бабиш да подаде оставка поради обвиняванията в корупция и изказванията, че негови някогашни компании са получавали европейски дотации. Бизнесменът, станал популист, обаче отхвърля изрично апела, като се базира на рекордно ниската безработица.

"Чехия се оправя добре ", съобщи Бабиш наскоро. "Ние сме най-хубавите в района и в цяла Европа. Ако желаете да инвестирате, това е най-хубавото място, това е място за бъдещето ".

В Прага не са били проведени митинги с сходни измерения от "Нежната гражданска война " през 1989 година, отбелязва АП. Протестът в парка Летна е кулминационната точка на серия от митинги в цялата страна.

"Интересно е, само че и срамно, че политическата обстановка у нас е такава, че би трябвало да се случи нещо сходно ", съобщи пред АП Бенджамин Рол от студентската група "Милион момента за демокрацията ", която провежда митингите.

"От друга страна съм удовлетворен, че съумяваме да активизираме гражданското общество и считам това за най-важната задача на нашата група ", прибавя 24-годишният студент по богословие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР