Очаква се срив на цените на имотите в Испания, прогнозират

...
Очаква се срив на цените на имотите в Испания, прогнозират
Коментари Харесай

Имотен експерт: Доходност около 2800 евро на година, ако отдаваме ваканционен имот на Халкидики за 50 000 евро

Очаква се срив на цените на парцелите в Испания, предвиждат специалисти

През последните години стана съвременно измежду българите да купуват парцели в Гърция. Особено засилен интерес, съгласно брокерите, се следи тази година

Сред най-предпочитаните региони са Кавала и Халкидики. Българите търсят и влагат в по-евтини парцели, ремонтират ги и ги употребяват както за отмора, по този начин и за отдаване чартърен. По-малка част от клиентите се насочват към вили на брега на морето или закупуване на частни хотели.

Заслужава ли си инвестицията?

" Действително виждаме все по-голям интерес от страна на българите да купуват парцели в Гърция. Очакваната годишна възвръщаемост, изключително за Халкидики, е в към 6%. Тази рентабилност е в действителност висока са подобен вид парцели ", сподели пред businessnovinite.bg имотният специалист Стоян Гочев.

Salto de Castro има жилищни къщи, хотел и даже общински басейн

Това значи, че при междинна цена на ваканционен апартамент на Халкидики от 50 000 евро, предстоящата рентабилност е към 2800-3000 евро на година, в случай че се отдава чартърен.   

Гочев сподели, че се чака срив на цените на парцелите в Испания. " Безработицата като макроикономически индикатор дефинира пазара. Когато понижава производството, се усилва безработицата. Когато тя се повиши, пък стартира да понижава потреблението и имотният пазар се свива. Към момента единствената страна в Европа, която има заплашителни равнища на безработица е Испания- 12,4%. Ако испанците не вземат ограничения, имотният им пазар ще се срине. Ръстът на цените на парцелите там е доста невисок ", сподели още специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР