Очаква се спиране на водата към потребителите от 8:00 часа

...
Очаква се спиране на водата към потребителите от 8:00 часа
Коментари Харесай

ВиК – Шумен ще изпълни мащабен планов ремонт на довеждащия водопровод към гр. Шумен


Очаква се прекъсване на водата към потребителите от 8:00 часа сутринта на 06.07.2022 година

На 06.07.2022 година ВиК Шумен ще извърши планов ремонт на довеждащия тръбопровод към гр. Шумен. За осъществяване на плануваните действия оборудването ще бъде спряно от Ревизионна шахта Велики Преслав в 5:00 часа на 06.07.2022 г и ще стартира поетапното прекъсване на водата, постъпваща от него.

Около 5:30 ч. ще бъдат спрени помпените елементи на Помпена станция 1300.

Водоемите към гр.Шумен, кв. Дибич, кв.Макак, с. Панайот Волов и с. Белокопитово ще бъдат напълнени до оптимален размер, заради което се чака прекъсването на водата към потребителите да стартира от 8:00 ч. сутринта.

Направена е организация за оптимално осъществяване на другите действия, като на терен ще вземат участие 7 бригади, разпределени както следва:

5 бригади ще работят по довеждащия тръбопровод ф 900 стомана: 1 бригада - на ревизионна шахта 53 и ревизионна шахта 54; 1 бригада – в местността „ Рибарника “;1 бригада – в местността „ Ябълкова градина “ / стара/ и 2 бригади ще работят по довеждащ тръбопровод ф 546 в м.Сусурлук и помпена станция Нов 3 напредък, обслужващ помпена станция Средна зона

2 бригади ще работят на секване на републикански път Шумен – Велики Преслав / до с.Хан Крум/ от двете страни на пътя.

Поетапното пълнене с вода на довеждащия тръбопровод ще стартира след привършване на всички планувани действия и ще бъдат включени помпените елементи на Помпена станция 1300. Оттам ще стартира пълненето на напорен водоем 13000 м3, намиращ се в кв. Дивдядово, и по-късно - поетапно включване на помпените станции, обслужващи гр.Шумен.

Планирано е дейностите да завършат до края на деня на 06.07.2022 година ВиК – Шумен ще осведоми своите клиенти за хода на ремонта.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР