Очаква се следващата седмица семействата на двете бебета, разменени в

...
Очаква се следващата седмица семействата на двете бебета, разменени в
Коментари Харесай

Адвокатът на "Шейново": Очаква се семействата на разменените бебета да предявят искове за обезщетения

Очаква се идната седмица фамилиите на двете бебета, разменени в родилното, да предявят искове към болница „ Шейново " за компенсации. Това заяви за NOVA юристът на лечебното заведение.

От „ Шейново " са предложили размяната на децата да стане при тях, само че са срещнали отвод.

А завеждащата неонатологичното поделение на болничното заведение - доктор Донка Узунова, показа, че е почувства облекчение, откакто е схванала новината за размяната.

„ Официално декларирани искания нямаме. Няма да скрия от вас, че обсъждахме такава опция на срещата, която организирахме с юристите на двете фамилии ", съобщи Вили Костадинова, юрист на САГБАЛ „ Шейново ".

„ За да се реализира съглашение, с цел да се реши разногласието извънсъдебно, е належащо да има единодушие на Столична община, която е принципал на болница „ Шейново ". Днес разговарях и с двамата сътрудници, които съставляват и двете фамилии и помолих да пуснат в болничното заведение, в деловодството, претенциите с размера, който претендират, тъй че чакаме началото на идната седмица да ги имаме публично декларирани ", съобщи още юрист Костадинова.

„ Независимо от отрицателните страни на обстановката, без значение от тежестта - прочувствената и служебната, която всички изпитахме, облекчението е на разположение и съчувствието ни в този момент минава в най-хубави пожелания към двете фамилии. Надяваме се да намерят сили в себе си да се оправят с сходна обстановка. Съществува едно възприятие, че не си приключил нещо, както би трябвало или че е можело по-добре да го свършиш в избран стадий от работата си. То скоро няма да премине и не би трябвало да минава, тъй като ще ни усъвършенства активността отсега нататък ", сподели доктор Донка Узунова, завеждащ отделението по неоанатология.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР