Очаква се след две седмици да бъде спряно и делото

...
Очаква се след две седмици да бъде спряно и делото
Коментари Харесай

Съдът спря делото за кръвнина за разкъсаната от кучета санитарка в Долна Оряховица

Очаква се след две седмици да бъде спряно и делото по желае за 200 000 лева обезщетение за детето на убитата жена
Районният съд в Горна Оряховица спря делото за 300 хиляди лв. обезщетение, предявено от родителите на санитарката от общинската болница в града, която беше раздрана от кучета преди година. Искът на роднините е против болничното заведение, защото Националният застрахователен институт призна случая за трудова акцидент. Има още едно дело за 200 хиляди лв. обезщетение за малолетното дете на убитата жена.

40-годишната Мирослава Стоянова почина след нахлуване от кучета в град Долна Оряховица на 30 март 2023 година Тялото ѝ бе открито сутринта към 8 часа покрай дома й. Във съдбовната заран тя е отивала на работа в болничното заведение, когато била нападната и раздрана от 5 озверели кучета, отглеждани в прилежащ на дома й парцел. Агресивните четириноги нанесли контузии, несъвместими с живота. Присъствали на огледа разясниха, че кучетата са нахапали краката ѝ до кокал, а гледката била потресаваща.

В правосъдната зала през днешния ден стана ясно, че управлението на общинската болница в града, където е работила убита от кучета санитарка, е завело дело в Административния съд във Велико Търново, с което апелира решението на Национален осигурителен институт, с което признава случая за трудова акцидент.

Резултатът от това административно дело би повлиял върху изхода на гражданското дело за компенсацията от 300 хиляди лв. за родителите на починалата жена и арбитър Цветелина Цонева спря гражданското дело, съобщи БНР.

" Сериозно съм сюрпризиран, защото шефът на болничното заведение, юристът, който съставлява болничното заведение, неведнъж в обществените си изяви са заявили, че признават случилото се за трудова акцидент ", сподели Светослав Илиев, юрист на роднините на убитата от кучета Мирослава Стоянова, който научи за административното дело през днешния ден.

Пред общинския съвет в Горна Оряховица предишното лято шефът на болничното заведение обществено съобщи, че решението на Национален осигурителен институт не е обжалвано, тъй като законът е безапелационен. Сега са открити нови обстоятелства и условия и е заведено дело, разясни юристът на болничното заведение Касим Местан, разяснявайки и за какво не е реализирано извънсъдебно съглашение по исковете на роднините.

" Използваме всичките процесуални права, които законът ни разрешава. Беше ясно, че като се стигне до правосъден развой, нещата няма да протекат по този начин безпрепятствено, както при едно извънсъдебно съглашение ", уточни той.

Очаква се след две седмици да бъде спряно и делото и по желае за 200 хиляди лева от детето на убитата санитарка.

Наказателното дело във Великотърновски областен съд против гледача на кучетата, раздрали санитарката, е висящо. Чакат се резултати от ДНК експертизи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР