Очаква се скоро премиерът на Италия Марио Драги да обяви

...
Очаква се скоро премиерът на Италия Марио Драги да обяви
Коментари Харесай

Готвят преобразяване на Италия

Очаква се скоро министър председателят на Италия Марио Драги да разгласи пакетът за възобновяване на италианската стопанска система, заяви Файнейшъл Таймс.

Европейските страни разчитат на средствата, контрактувани от Европейски Съюз. Италия възнамерява огромна смяна на стопанската система.

Идеята е за инвестиция в скоростни влакове и екологична сила, както и в цифровизация на обществената администрация. Италия и Испания ще получат най-вече средства от общата поддръжка.

Планът е да се употребяват 30 милиарда евро от италианския бюджет и 191 милиарда отпуснати от Европейски Съюз. Търси се бързо възкръсване на стопанската система, както и ориентиране към нововъведения.

Програмата ще бъде показана през идната седмица. Планират се структурни промени в стопанската система и правораздаването.

Подобрена ще бъде енергийната успеваемост на публичните здания и ще се насочат вложения към възобновими енергийни източници. Скоростта на правосъдната система ще бъде мощно нараснала, тъй като се регистрира, че това е значима тематика за вложителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР