Очаква се Швеция днес да се присъедини официално към НАТО

...
Очаква се Швеция днес да се присъедини официално към НАТО
Коментари Харесай

Днес Швеция става 32-ия член на НАТО

Очаква се Швеция през днешния ден да се причисли публично към НАТО във Вашингтон, две години откакто съветската инвазия в Украйна наложи цялостно преосмисляне на политиката ѝ за национална сигурност и осъзнаване, че Алиансът предлага най-хубавата гаранция в тази област, съобщи Ройтерс.

Шведският министър председател Улф Кристершон е във Вашингтон, с цел да съобщи цялостната документи за пълноправното участие, а в изказване на Белия дом преди речта на президента Джо Байдън   " За положението на Съюза " се споделя, че Швеция ще се причисли през днешния ден.

Присъствието на Швеция като съдружник на НАТО ще направи Съединените щати и нашите съдружници още по-сигурни, се споделя в изказването.

Шведското държавно управление настрана съобщи, че през днешния ден ще вземе формалното решение за присъединение на страната към НАТО.

За НАТО присъединението на Швеция и Финландия, които имат обща граница с Русия от 1340 км, е най-значимото разширение от десетилетия насам. То е и удар за съветския президент Владимир Путин, който се пробва да предотврати по-нататъшното подсилване на Алианса. Швеция ще се възползва от гаранцията за обща защита на Алианса, съгласно която нахлуване против една страна-членка на НАТО се смята за нахлуване против всички страни членки, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР