Очаква се серията Meteor Lake да се появи през 2024

...
Очаква се серията Meteor Lake да се появи през 2024
Коментари Харесай

Потвърдено е, че процесорите Intel Meteor Lake ще бъдат пуснати на пазара като 14-то поколение Core

Очаква се серията Meteor Lake да се появи през 2024 година

Емил Василев преди 21 секунди 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 20:13 | 09.04.2023

Джамбази употребяват подправени тонколонки на JBL с цел да крадат коли

IT НовиниДаниел Маринов - 19:21 | 08.04.2023

Чисто нови SpaceX спътници падат от небето и предизвикват огромни главоболия на Илон Мъск

АвтомобилиИван Давидов - 9:34 | 08.04.2023

12-те най-здрави коли от последното десетилетие. Според J.D. Power, Consumer Reports, Repair Pal

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Intel започва своята серия 13-то потомство „ Raptor Lake “ през 2022 година и се чака да пусне освежена версия на Raptor Lake по-късно тази година, преди да пусне чиповете „ Meteor Lake “ през 2024 година. Няколко приключвания на информация през миналата година подсказаха, че Intel може да предлага на пазара своето семейство процесори Meteor Lake като 14-то потомство Core, само че компанията по този начин и не го удостовери публично. Това обаче наподобява се е трансформирало в този момент, с помощта на ново приключване на информация.

Intel видимо удостовери дългогодишните клюки, че серията процесори Meteor Lake ще бъде пусната на пазара като процесори Core от 14-то потомство. Потвърждението идва от това, което се твърди, че е вътрешен документ на Intel, оповестен в Twitter от потребителя @momomo_us. Файлът, в който се изброява хардуерната поддръжка за Media SDK и oneVPL GPU runtimes на компанията, загатва няколко генерации процесорни линии на Intel и ясно разпознава 14-ото потомство Core процесори като Meteor Lake.

Въпреки че в документа не се загатва нищо за идното възобновяване на Raptor Lake, той подсказва, че те евентуално ще запазят марката си 13-то потомство Core, както истинската серия Raptor Lake. Дали обаче Intel ще размъти водата и ще назова и двата чипа Meteor Lake и Raptor Lake Refresh 14-то потомство, следва да разберем. Intel към този момент продава и процесорите Alder Lake, и Raptor Lake като 13-то потомство, тъй че няма да е огромна изненада, в случай че компанията не употребява наименованието 14-то потомство само за Meteor Lake.

Първоначално се очакваше серията Meteor Lake да бъде пусната в продажба до края на тази година, само че в този момент се планува освежаването на Raptor Lake да измести стартирането на идващото потомство до 2024 година. Според слуховете чипът за преносим компютър от най-голям клас Meteor Lake ще бъде с 14 ядра, в това число 6 ядра за продуктивност и 8 ядра за успеваемост. Същевременно се твърди, че най-високият клас Meteor Lake за настолни компютри ще има до 22 ядра и 28 влакна, което е по-малко от 24-те ядра и 32-те влакна, с които разполага Core i9-13900K (Raptor Lake).

След стартирането на Meteor Lake се чака Intel да дебютира със серията си процесори Arrow Lake, евентуално през 2025 година или в края на идната година. Очаква се флагманският чип Arrow Lake да има 24 ядра и 32 влакна, също като Raptor Lake. Все още няма доста налична информация за серията Arrow Lake, само че евентуално ще има повече детайлности откакто премиерата на Meteor Lake завърши.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР