Очаква се серията iPhone на Apple през тази година да

...
Очаква се серията iPhone на Apple през тази година да
Коментари Харесай

10 очаквани подобрения в iPhone 16 и iPhone 16 Plus

Очаква се серията iPhone на Apple през тази година да включва четири модела: iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max. Макар, че Pro моделите нормално получават по-голямата част от светлината на прожекторите, това не значи, че базовите iPhone 16 и iPhone 16 Plus няма да имат с какво да се похвалят.

Всъщност, защото до стартирането на идната серия флагмански смарт телефони на Apple остават най-малко 7 месеца, има някои клюки за това какво може да се чака от двата по-достъпни iPhone-а. Ето 10 от тях.

1. Преработен дизайн на камерата

Говори се, че iPhone 16 и iPhone 16 Plus ще имат отвесно разположение на камерата, което е сходно на това на камерите на iPhone 13 и iPhone 12 mini.

Очаква се новата отвесна класификация на камерата да се намира върху повдигната повърхнина във формата на възглавничка. Новата издатина на камерата разполага с два обособени пръстена за широкоъгълната и ултраширокоъгълната камера. Очаква се новото оформление да даде опция за запис на пространствено видео, което понастоящем е лимитирано до моделите iPhone 15 Pro и 15 Pro Max.

2. Action бутон вместо комутатор за изключване на звука

Понастоящем единствено моделите iPhone 15 Pro и 15 Pro Max разполагат с „ Action “ бутона, само че през тази година се чака той да бъде разполагаем и в базовите модели iPhone 16.

Action бутонът заменя превключвателя за изключване на звука. За разлика от превключвателя за изключване на звука обаче, той може да бъде конфигуриран да извършва разнообразни функционалности. В моделите iPhone 16 Apple възнамерява да добави още повече функционалност към „ Action “ бутона, като промени бутона от машинален в капацитивен вид.

3. Нов „ Capture “ бутон

Говори се, че във всички модели iPhone 16 ще има нов физически бутон, наименуван „ Capture “. Той ще бъде ситуиран от същата страна като бутона за включване, в пространството, което е заето от 5G mmWave антената в iPhone-ите за Съединени американски щати.

Новият „ Capture “ бутон ще бъде предопределен за задействане на снимане на изображения или видеоклипове. Бутонът ще добави функционалности като опция за увеличение и понижаване на мащаба посредством превъртане наляво и надясно на бутона, фокусиране върху обект с леко натискане и активиране на запис с по-силно натискане.

4. Нов процесор

Очаква се iPhone 16 и iPhone 16 Plus да употребяват чип A17, само че слуховете сочат, че това няма да е същият чип A17 Pro, който е в iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max.

Въпреки, че съгласно един от слуховете Apple ще назова чипа, употребен в общоприетите модели iPhone 16, „ A17 “, анализаторът Джеф Пу счита, че вместо това Apple ще употребява наименованието A18 и A18 Pro, като всички модели iPhone 16 ще разполагат с някакъв чип от серията A18.

5. Нов термичен дизайн

Очаква се моделите iPhone 16 да включват нов термичен дизайн, основан на графен, който ще се бори с прегряването. Това е проблем, от който страдаха някои модели iPhone 15 преди Apple да реши казуса с актуализация на софтуера.

Графенът има висока топлопроводимост, която превъзхожда тази на медта, която понастоящем се употребява в охлаждащата система на iPhone. От известно време Apple се интересува от графена за ръководство на топлината, като е подала патенти, свързани с изследването на материала за разпръскване на топлината в портативни устройства.

6. Промени в батерията

Един от слуховете допуска, че iPhone 16 ще разполага с по-голяма батерия от предшественика си, до момента в който iPhone 16 Plus може да е с по-малка.

Твърди се, че батерията на iPhone 16 ще е с 6% по-голяма от тази на iPhone 15. За разлика от това, за iPhone 16 Plus се приказва, че потенциалът на батерията му ще бъде понижен с 9%.

7. OLED екрани

В OLED панелите, употребявани в iPhone 16 и iPhone 16 Plus може да се употребява технология с микрообектив, която може да докара до възстановяване на яркостта и понижаване на потреблението на сила.

Масивите от микролещи (MLA) употребяват постоянен модел от милиарди лещи вътре в панела, с цел да понижат вътрешното отражение. Тези лещи обръщат пътя на светлината, отразена назад от вътрешността на панела към екрана. Те усилват възприеманата бляскавост, без да усилват потреблението на сила.

8. Повече RAM памет

Според различен слух, моделите iPhone 16 и iPhone 16 Plus ще разполагат с 8 GB RAM. За съпоставяне iPhone 15 и iPhone 15 разполага с 6 GB RAM. Повече оперативна памет би трябвало да значи усъвършенствана продуктивност при мултитаскинг.

9. По-бърз Wi-Fi

Очаква се iPhone 16 и iPhone 16 Plus да поддържат Wi-Fi 6E, който работи с 6 GHz честотната лента, което ще разреши по-високи безжични скорости и понижаване на разстройствата в сигнала със съчетаем рутер. За линията iPhone 15 Wi-Fi 6E е стеснен до Pro моделите.

10. Подобрен микрофон

Очаква се всички модели iPhone 16 да разполагат с усъвършенствани микрофони с по-високо съответствие сигнал/шум спрямо предходните модели, което разрешава на устройствата да чуват гласа ви по-ясно.

Този ъпгрейд би трябвало да усъвършенства точността на Siri, която се чака да бъде снабдена с голям брой функционалности с изкуствен интелект в iOS 18. Твърди се, че усъвършенстваните микрофони на моделите iPhone 16 ще имат по-високо съответствие сигнал/шум и ще оферират усъвършенствана водоустойчивост.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР