Очаква се серията iPhone 15 да се появи през септември,

...
Очаква се серията iPhone 15 да се появи през септември,
Коментари Харесай

iPhone 15 Pro може да се сблъска със „сериозен“ недостиг при пускането си на пазара

Очаква се серията iPhone 15 да се появи през септември, само че има късмет за закъснение заради индустриални проблеми, засягащи основно моделите iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max/Ultra. Не е извънредно новите iPhone-и да са дефицитни при стартирането им на пазара, само че вътрешни хора от веригата за доставки считат, че iPhone 15 Pro Max/Ultra ще бъде изключително сложен за покупка.

Най-големият проблем е обвързван с дизайнерско решение, защото Apple е желала доста да понижи размера на рамката към екрана на новите модели iPhone 15 Pro. Идеята е да се получи по-голям екран, без да се трансформира физическият размер на новите устройства, за който се твърди, че значително няма да е изменен по отношение на този на техните прародители.

За тази цел колосът от Купертино е решил да употребява друг индустриален развой, прочут като LIPO (low injection pressure overmolding), а първите пробни индустриални серии разкриха някои непредвидени проблеми с екраните, доставени от LG. Новият индустриален развой значи, че Apple би трябвало да вгради екрана в металната рамка преди по-нататъшното сглобяване на другите съставни елементи, което изисква по-строги проби за надеждност.

По време на този стадий от създаването Foxconn нормално създава стотици хиляди бройки, с цел да ревизира дали може надеждно да създава всеобщо новите устройства, като в същото време сведе до най-малко % на дефектите. Apple изпитва усложнения в това да накара екраните на LG да преминат сполучливо тестванията за качество, тъй че към момента усъвършенства дизайна в опит да усъвършенства надеждността.

За тези от вас, които възнамеряват да закупят някой от моделите iPhone 15 Pro, това значи, че ще ви е по-трудно да се сдобиете с него при стартирането му на пазара. Малко евентуално е Apple да отсрочи стартирането на новата серия iPhone-и, тъй че компанията просто може да достави по-малко бройки през първите няколко седмици след представянето.

Дисплеите, доставени от Samsung не са наранени от същите индустриални проблеми, тъй че това е добра вест. В отчета на The Information се споделя, че казусът с екраните на LG е по-сериозен в тази ситуация с iPhone 15 Pro Max/Ultra, тъй че тези, които се интересуват от iPhone 15 Pro, ще могат по-лесно да го закупят след стартирането му на пазара.

Друг евентуален проблем е чипът A17, за който се оповестява, че е направен благодарение на идващото потомство 3 nm софтуерен развой на TSMC. Твърди се, че равнището на рандеман се движи към 55%, а TSMC постепенно усилва производството на новите чипове. Възможно е също по този начин за Apple да е по-трудно да се достави с осъвременени датчици за камерата и по-големи акумулатори в задоволително огромни количества, с цел да покрие плануваното търсене. Ще би трябвало да изчакаме и да забележим.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР