Очаква се съвсем скоро Intel официално да представи три процесора

...
Очаква се съвсем скоро Intel официално да представи три процесора
Коментари Харесай

AMD отговаря на 8-ядрените процесори Intel Coffee Lake Refresh с новия 10-ядрен Ryzen 7 2800X

Очаква се напълно скоро Intel публично да показа три процесора от семейството Coffee Lake Refresh, която ще донесе в потребителския сегмент 8-ядрените модели Core i9 и Core i7, характерности на които са към този момент известни. Но през днешния ден се появи информация, че AMD е подготвил отговор на новия флагман на Intel.

Публикуван бе скрийншот с резултатите от тестванията на процесора Ryzen 7 2800X, който би трябвало да бъде отговорът на процесорния производител AMD.



Вижда се, че резултатите на Ryzen 7 2800X в еднопоточния тест на Cinebench R15 е към 2130 точки. Според последните приключвания, в същите проби Core i9-9900K реализира 2200 точки. Тоест, в това отношение двата чипа са съвсем на едно равнище. Да не забравяме, че това са предварителни инженерни мостри и във финалните версии индикаторите ще бъдат по-добри. Но забавното е друго. Ryzen 7 2800X е 10-ядрен процесор, работещ с 20 изчислителни потока. В скрийншота се вижда, че честотата е 4,0 GHz.

Не излиза наяве по какъв метод AMD е добавила още 2 ядра към осемте процесорни ядра, присъщи за тази фамилия чипове. Ако информацията се окаже вярна, то AMD за първи път ще сложи в своите чипове Zen и Zen+ нечетен брой ядра.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР