Очаква се САЩ да обявят официално днес, че прекратяват съвместните

...
Очаква се САЩ да обявят официално днес, че прекратяват съвместните
Коментари Харесай

Си Ен Ен: САЩ ще обявят спиране на военните учения с Южна Корея

Очаква се Съединени американски щати да разгласят публично през днешния ден, че приключват взаимните военни учения с Южна Корея, заяви Си Ен Ен.

Според източник от американската администрация става дума за военните маневри Ulchi Freedom Guardian, отбелязва ТАСС. Пентагонът обаче съобщи малко преди този момент, че не е получил такива инструкции.

Един от източниците на Си Ен Ен позволи, че президентът Доналд Тръмп може да е заимствал концепцията за прекъсване на военните учения на Корейския полуостров от китайския президент Си Дзинпин. Не е ясно дали Тръмп е разискал концепцията с американските военни.

От своя страна телевизия Фокс нюз цитира други източници, че Вашингтон възнамерява да възобнови военните учения на полуострова, в случай че Северна Корея не предприеме до идната година задоволителни стъпки за нуклеарното си разоръжаване.

Тръмп и водача на Северна Корея се споразумяха в Сингапур, че Пхенян ще стартира процеса на денуклеаризация, а в подмяна ще получи гаранции за сигурност от Вашингтон. Американският президент даде обещание да спре взаимните военни учения с Южна Корея.

Ким Чен Ун разбра, че денуклеаризацията на Северна Корея би трябвало да е бърза, съобщи през днешния ден в Сеул държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, представен от Франс прес. Той акцентира, че глобите против Пхенян поради нуклеарната и балистичната му стратегии няма да бъдат свалени преди края на процеса.

Съединени американски щати остават ангажирани с цялостната, необратима и подлежаща на инспекции денуклеаризация на Северна Корея, сподели Помпео на конференция с външните министри на Япония и Южна Корея.

В същото време Русия прикани Съвета са сигурност на Организация на обединените нации да изследва последователното унищожаване на икономическите наказания против Северна Корея. Миналата година Организация на обединените нации утвърди три пакета свирепи наказания, които блокират износа на въглища и желязо, риболова и текстилната индустрия и лимитират вноса на нефт. Холандският дипломат Карел ван Оострум, който управлява комисията на Организация на обединените нации за ограниченията против Пхенян, съобщи, че „ натискът ще продължи с цялостното използване на глобите “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР