Очаква се Сърбия да подпише най-голямата оръжейна сделка в съвременната

...
Очаква се Сърбия да подпише най-голямата оръжейна сделка в съвременната
Коментари Харесай

Сърбия ще закупи френски изтребители, които се отдалечават от Русия

Очаква се Сърбия да подпише най-голямата оръжейна договорка в актуалната си история с Франция, в символ по какъв начин войната на Русия в Украйна подтиква един от най-близките съдружници на Москва да диверсифицира своите покупки на оръжия.

Белград възнамерява поръчка на стойност 3 милиарда евро за дузина френски изтребители Rafale от Dassault Aviation, отбелязвайки дълготраен ангажимент към Запада след десетилетия разчитане на съветски самолети.

След пълномащабното навлизане на Русия в Украйна през 2022 година сръбският президент Александър Вучич разочарова европейските столици, като отхвърли да се причисли към западните наказания против режима на Владимир Путин и като остави Сърбия отворена за съветския бизнес — като в същото време поддържа устрема си да се причисли Европейски Съюз.

Но защото натискът от Европа и Съединени американски щати се усили, Вучич стартира да позволява доставки на създадени от Сърбия муниции за Украйна и да купува западни оръжия в допълнение към китайските и съветските системи, употребявани сега...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР