Очаква се рекордните 235 милиона души да се нуждаят от

...
Очаква се рекордните 235 милиона души да се нуждаят от
Коментари Харесай

Рекорден брой хора ще се нуждаят от хуманитарна помощ догидина заради коронавируса

Очаква се рекордните 235 милиона души да се нуждаят от филантропична помощ през 2021 година поради пандемията от ковид. Това е с 40% повече тази година, се показва в оповестена прогноза на Организация на обединените нации, представена от ДПА.

" Богатият свят в този момент може да види светлината в края на тунела. Бедните страни не могат. Кризата с Covid-19 е потопила милиони хора в беднотия и внезапно е повишила потребността от филантропична помощ ", съобщи шефът на отдела за филантропична помощ на Организация на обединените нации Марк Лоукок.

В допълнение към естествените бедствия, споровете и климатичните промени пандемията поражда и усложнения с увеличение на риска от последна беднотия и апетит, заяви организацията на Организация на обединените нации за филантропична помощ.

Агенцията прикани страните донори да провиснал 35 милиарда $ за обезпечаване следващата година на храна, заслон и медицински грижи за 160 милиона души в 56 страни. Други организации като Червения кръст ще оказват помощ на другите 75 милиона души.

За 2020 година молбата на Организация на обединените нации за помощ беше в размер на близо 39 милиарда $. Към края на ноември обаче е получена под половината от тази сума.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР