Очаква се речта на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън

...
Очаква се речта на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Весела Чернева: За Джо Байдън предстоят тежки месеци

Очаква се речта на новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън да бъде началото на едно помиряване в американския народ. Такъв разбор направи часове преди инаугурацията Весела Чернева от Европейския съвет за външна политика.

" Стана ясно, че в сърцето на Съединени американски щати има разделяне и че доста милиони не могат да признаят успеха на Джо Байдън и не желаят да се случи това предаване на властта ", разяснява Червена в ефира на " Тази заран " по bTV.

По думите ѝ на Байдън му предстоят тежки месеци, тъй като би трябвало да се оправи с редица рецесии - започвайки от пандемията от COVID-19 и икономическите последствия от нея.

Други значими задания пред нови президент - да помогне на американците да намерят път един към различен и да върне лидерското място на Съединени американски щати в света.

Чернева цитира и изследване, извършено измежду 15 хиляди души в Европа: " 2/3 от европейците, въпреки че приветстват промяната в Белия дом и доста повече поддържат Байдън, в последна сметка считат че Америка няма да може толкоз елементарно да си върне предходната мощ. 52% от германците считат че не може да се разчита на Съединени американски щати и че Европа би трябвало да стартира да се грижи сама за себе си ".

Българският дипломат в Съединени американски щати Тихомир Стойчев означи пред Българска национална телевизия, че церемонията за промяна на властта ще е много друга.

Тази година събитието по предаването на властта ще премине под надпис " Обединена Америка ". Церемонията ще е много по друга поради пандемията и рестриктивните мерки, които тя постанова. Второ - поради невижданите ограничения за сигурност, сподели Н.Пр. Тихомир Стойчев.

Очакванията са, че тази година президентът Джо Байдън ще сложи главен акцент в обръщението си към обединяване на нацията. Всеки президент има за цел да остави мощно обръщение за историята, разяснява още Стойчев.

Той сподели още, че България ще продължи да надгражда върху постигнатото през отминалите години. Стартирахме стратегически разговор на най-високо ниво, двете страни подписаха пътна карта за съдействие в региона на защитата през идващите 10 години. Успешно продължава планът за рационализация на българските военновъздушни сили. Работи се по диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ, добави Тихомир Стойчев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР