Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за т. нар.

...
Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за т. нар.
Коментари Харесай

Районният прокурор на Пловдив: Може да има още обвиняеми за гаврата с момчето

Очаква се прокуратурата да изиска непрекъснат арест за така наречен " инфлуенсъри ", познати в обществените мрежи като Куката, Чеченеца и Тротинетката. Те са привлечени като обвинени за безчинство и са арестувани за 72 часа.

Причината е скандалното видео, което разпространиха в обществените мрежи, с което унижават момче със специфични просветителни потребности в пловдивски мол.

" Разследването е в доста ранна фаза, работи се по няколко посоки. Две от трите обвинени лица имат предходни осъждания - едното лице има условна присъда за обир, която е изтекла, а другият има 7 присъди, само че всичките му действия са били осъществени като малолетен, това ще окаже въздействие във връзка с настояването на мярката. Третото лице, което е неосъждано, е отказало непринудено да се яви в полицията и да спомага на органите на следствието ", съобщи в " Денят стартира " районният прокурор Петър Петров.

Той добави, че за момента не е ясно дали ще бъдат привлечени като обвинени и други лица. По случая се самосезира и Комисията за отбрана от дискриминация, която ще ревизира дали е налице нарушаване на закона.

Съветът за електронни медии също излезе със специфична позиция, в която остро осъжда откритата проява на безсърдечие към хора със специфични потребности.

Според прокуратурата тримата са употребявали наивността и характерното положение на младежа, с цел да го принудят да се снима - по какъв начин имитира куче. Според юриста на двама от обвинените обаче момчето единствено е поискало да се снима във видеото.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР