Очаква се прокуратурата да поиска от Специализирания наказателен съд постоянна

...
Очаква се прокуратурата да поиска от Специализирания наказателен съд постоянна
Коментари Харесай

Очаква се прокуратурата да поиска задържане под стража за Нено Димов

Очаква се прокуратурата да изиска от Специализирания углавен съд непрекъсната мярка " задържане под стража " за някогашния към този момент министър на околната среда и водите Нено Димов, който е в ареста за 72 часа, откакто беше упрекнат в умишлена занемареност поради водната рецесия в  Перник, предаде БГНЕС.
Министър Нено Димов подаде оставка от поста в Министерство на околната среда и водите от ареста, а министър председателят Борисов я одобри. Той е упрекнат в качеството си на министър на околната среда и водите за умишлена занемареност, довела до водната рецесия в Перник.
Според прокуратурата Нено Димов не е извършил отговорностите си да приключи подаването на вода за промишлени потребности, макар че 23 месеца подред е бил осведомен, че притокът в язовир " Студена " е доста по-малък от разхода на вода. Според наблюдаващия прокурор Ангел Кънев, в случай че бъде на независимост Нено Димов може да повлияе на очевидци, както и на събирането на доказателства или да извърши друго закононарушение.
Предстои оставката му да бъде гласувана и от Народното събрание в първите дни след зимната почивка на депутатите. Димов е следващият министър, който изпада от кабинета " Борисов 3 ". Той беше в ръководството от квотата на Обединени патриоти, препоръчан от Вътрешна македонска революционна организация на вицепремиера Красимир Каракачанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР