Очаква се президентът Румен Радев да разпусне Народното събрание (НС)

...
Очаква се президентът Румен Радев да разпусне Народното събрание (НС)
Коментари Харесай

Готвят и жена за премиер на новия служебен кабинет, ето коя е тя

Очаква се президентът Румен Радев да разпусне Народното събрание (НС) и да насрочи дата за предварителните избори, както и да назначи служебния кабинет на 2 август с два обособени указа, които да влязат в действие от 3 август, сряда. В общественото пространство от дни се въртят познати и по-малко познати имена на възможни министри в четвъртия длъжностен кабинет на Радев от 2017 година насам.

Вече се появиха повечето от тях, само че реденето на кабината е траяло през днешния ден с нови разновидности. Президентът желал този път служебното му държавно управление да бъде управлявано от жена, твърди " Труд ". Най-вероятно това ще бъде проф. Емилия Друмева, секретар на Радев по правните въпроси още от първия му ден на “Дондуков " 2 през януари 2017 година

За министър председател се спряга и Гълъб Донев - министър на труда и обществената политика в трите служебни кабинети на Радев, в този момент секретар на президента по демографията и обществените политики.

Още една дама от най-близкото обграждане на президента се чака да влезе служебното държавно управление. Това е Мария Нейкова, професор по административно право и развой в Бургаския свободен университет. Тя е била регионален шеф на Стара Загора по времето на Национална движение „Симеон Втори", а предходната година е назначена за губернатор на Бургас, твърди се - персонален избор на Радев.

Министър на защитата евентуално ще е основният секретар на президента полк. Димитър Стоянов, което би било явен знак за превръщане на курса към Русия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР