Очаква се президентът на САЩ Доналд Тръмп да посети във

...
Очаква се президентът на САЩ Доналд Тръмп да посети във
Коментари Харесай

На проверка! Тръмп ще посети любимата си стена

Очаква се президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп да посети във вторник границата с Мексико, с цел да подчертае ролята на своята администрация за построяването на стената сред двете страни, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп ще посети град Аламо, щата Тексас, с цел да означи завършването на градежа на 400 благи (около 643 км) от стената и да изтъкне напъните на ръководената от него администрация за промяна на имиграционната система, която Белият дом дефинира като " развалена ".

Желанието на Тръмп да построи стена по американско-мексиканската граница беше една от значимите тематики в предизборната акция на Тръмп през 2016 година, напомня АП. Освен това той даде обещание, че Мексико ще заплати градежа на стената, само че вместо това тя беше платена от американските данъкоплатци, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-голямата част от стената беше издигната в региони, където към този момент имаше по-малки бариери, само че американското държавно управление издигна за малко време стотици километри от ограда, високи до 9 метра. Повечето от тези заграждения бяха издигнати тази година.

Посещението евентуално ще бъде първата обществена изява на президента на Съединени американски щати от сряда, когато той приказва пред поддръжници, които по-късно щурмуваха Капитолия.

Той се стреми да подчертае достиженията си, до момента в който президентския му мандат изтича. В същото време демократите в Камарата на представителите желаят започване на процедура по импийчмънт идната седмица, напомня АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР