Очаква се президентът на САЩ Джо Байдън да изложи виждането

...
Очаква се президентът на САЩ Джо Байдън да изложи виждането
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Байдън ще представи конфликта като битка за демокрация

Очаква се президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да изложи визията си за войната в Украйна като борба за народна власт по време на тирада по-късно във вторник, заяви „ BBC “.

Той ще направи обръщението си в полската столица Варшава – ден след изненадващото си посещаване в Украйна. Речта му идва часове, откакто съветският президент Владимир Путин разгласи, че Москва стопира присъединяване си в основен контракт за надзор на въоръженията със Съединени американски щати . Той направи изказването в обръщението си към страната.

Конкуриращите се речи на водачите идват дни преди първата годишнина от пълномащабното навлизане на Русия в Украйна. Очаква се във Варшава президентът на Съединени американски щати да подчертае жизненоважната роля , която Съединените щати изиграха в стимулирането на западната поддръжка за Украйна против съветската експанзия . Но той също по този начин ще търси поддръжка за политиката си вкъщи, където някои политици показват подозрения по отношение на мащаба на присъединяване на Съединени американски щати.

В речта си на крачка от Кремъл президентът Путин още веднъж упрекна Запада за нашествието на Русия, като се оплака от лицемерието на Запада и от отдръпването му от „ фундаменталните съглашения “.

„ Искам да повторя: T е са отговорни за войната и ние използваме мощ, с цел да я спрем “ , съобщи той под бурни овации.

Путин също по този начин повтори неоснователното си изказване, че Москва е била изправена пред неонацистка опасност от Украйна , което той употребява като опрощение за стартирането на своята „ специфична военна интервенция “. Той посочи, че Русия ще приключи присъединяване си в контракта Нов старт – последната останала договорка за нуклеарни оръжия сред Русия и Съединени американски щати – добавяйки:

„ Никой не би трябвало да си прави илюзията, че световният стратегически паритет може да бъде нарушен. “

Преди обръщението си президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще се срещне с водача на Полша Анджей Дуда и други централноевропейски съдружници, с цел да обсъдят двустранното съдействие и укрепването на НАТО против експанзията.

Това стана, откакто президентът се срещна с украинския си сътрудник Володимир Зеленски в Киев в понеделник – сподели на конференция, че Съединени американски щати ще поддържат Украйна „ колкото е належащо “. Той беше безапелационен:

„ Ние сме изцяло уверени, че ще продължите да надделявате. “

Двамата посетиха и мемориал на бойците, починали през деветте години, откогато Русия анексира Крим и нейните прокси сили превзеха елементи от региона на Източен Донбас.

След визитата държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен разгласи нов пакет от помощ за сигурността на Украйна на стойност 450 милиона $ (373 милиона английски лири), както и спомагателни 10 милиона $ незабавна помощ за поддържане на енергийната инфраструктура на Украйна.

По-късно тази седмица ще бъде оповестена и нова вълна от наказания против лица и компании, „ които се пробват да избегнат или да запълнят съветската военна машина “ .

Съединени американски щати са един от най-големите съдружници на Украйна и към този момент са дали милиарди долари военна помощ. А Байдън неотдавна разгласи, че Съединени американски щати ще изпратят 31 бойни танка и ракети с по-голям обхват, само че до момента не изпращат изтребители F-16, макар многократните апели за тях от Украйна. Въпреки това Зеленски в понеделник увери, че е разискал с Джо Байдън опцията Съединени американски щати да изпратят други оръжия .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР