Очаква се през тази седмица Лукойл България да преведе в

...
Очаква се през тази седмица Лукойл България да преведе в
Коментари Харесай

Велкова: Очаква се през седмицата Лукойл България да внесе до 100 млн. лв. свръхпечалба

Очаква се през тази седмица " Лукойл България " да преведе в бюджета като предплатен налог върху свръхпечалбата си до 100 млн. лева Това сподели служебният министър на финансите Росица Велкова в отговор на журналистически въпрос. Доколкото ми е известно, няма смяна в позицията на " Лукойл ", разяснява още Велкова. 

Доскоро компанията не плащаше налозите си в България. В края на ноември на взаимна конференция в Министерския съвет беше оповестено, че от 1 януари следващата година " Лукойл Нефтохим Бургас " и " Лукойл България " трансферират икономическата си активност, приходите и налозите в България.

На конференцията беше посочено, че осъществяването на плануваното в европейската регулация в допълнение облагане на свръхпечалбата с налог от 33 на 100 ще докара до неведнъж по-големи доходи в бюджета на България. Според плановете след изземване на свръхпечалбите може да разчитаме в бюджета тази година да влязат 100 млн. лева, а следващата година - 700 млн. лв., показаха от Министерството на финансите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР