Очаква се през следващото лято да бъде изградена фериботна връзка

...
Очаква се през следващото лято да бъде изградена фериботна връзка
Коментари Харесай

Правят ферибот Тутракан - Олтеница

Очаква се през идващото лято да бъде построена фериботна връзка сред Тутракан и румънския град Олтеница. Това заяви за Българска телеграфна агенция кметът на община Тутракан доктор Димитър Стефанов, след среща с румънския си сътрудник Милеску Костинел.
Прочетете още
Договорихме се до три месеца да стартира построяването на инфраструктурата за самия ферибот, сподели Стефанов. Уточнихме и мястото, което ще бъде кей от тяхна страна, нашето място също е несъмнено. Разбрахме, че „ препъни камъчето “ в реализирането на ферибота Тутракан – Олтеница е точно инфраструктурата, тъй като нямат обход, по който да минават транспортните средства, с цел да се качат на ферибота. Това обаче към този момент го имат като работен план и като финансиране.

Ние като община ще участваме с терена, който ще бъде като апортна вноска, а инфраструктурата и фериботът ще бъдат построени от частни лица “, сподели кметът Димитър Стефанов.

Съоръжението ще транспортира леки коли, рейсове и микробуси, и камиони до 12 тона. Очаква се фериботът да улесни овощарите и риболовците от Тутракан, които изнасят продукцията си главно в Букурещ, както и да усили броят на туристите от Румъния и Украйна.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР