Очаква се през днешния ден спешният щаб да излезе с

...
Очаква се през днешния ден спешният щаб да излезе с
Коментари Харесай

Представят плана за стабилизиране на Булгаргаз

Очаква се през днешния ден незабавният щаб да излезе с план за стабилизиране на " Булгаргаз ". В момента в компанията не приближават близо 1 милиарда лева

Служебният вицепремиер Христо Алексиев дефинира ситуацията на " Булгаргаз " като един от задачите на кабинета заедно с газовата връзка с Гърция.

Алексиев разгласи, че всеки ден инспектори ще следят доколко е стигнало строителството на газовата връзка. Според изнесената информация липсва цялата система за управление на оборудването и то не може да проработи.

Газовата връзка с Гърция все още не е готова за използване, оповестиха служебният вицепремиер Христо Алексиев и служебният министър на районното насърчаване и благоустройството Иван Шишков. Двамата ревизираха на място оборудването. Интерконекторът е главен за диверсифицирането на доставките на природен газ в България.

180-километровата тръба ще придвижва газ от северния гръцки град Комотини до Стара Загора и ще се свърже с основния газопровод, по който минава азерски газ до Европа. Идеята за него е отпреди 13 години.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР