Очаква се през 2023 г. все повече хора да имат

...
Очаква се през 2023 г. все повече хора да имат
Коментари Харесай

Експерт очаква все повече българи да имат проблем с плащането на здравните си осигуровки

Очаква се през 2023 година от ден на ден хора да имат проблем с заплащането на здравните си осигуровки, в случай че останат без работа. Здравният икономист Аркади Шарков, който е консултант на министъра на опазването на здравето, разяснява, че е належащо да се помислим за бюджетно неутрални способи за съдействие на бюджета на здравноосигурителната каса.

" В някои страни се обмисля компенсиране на здравните бюджети посредством приходите от акцизи ", посочи Шарков пред Bloomberg TV Bulgaria.
По отношение на дефицита на медикаменти в аптеките той уточни, че българските фармацевтични компании имат опция да усилят производството на тези лекарства, за които имат лиценз, както е било по времето на Ковид пандемията със завода в Разград, който създаде за една седмица 120 хиляди опаковки от изчезнал лекарствен артикул.

" Ако в този момент се потвърди, че има подобен недостиг, няма никакъв проблем при диалози с министерството заводът да усили производството. Същото важи и за другите производители, които са на територията на България - в Дупница, София и Троян. Тук приказваме за благоприятни условия, с които разполагаме за широкоспектърни антибиотици, както и за потвърдили се генерични артикули. Гражданите би трябвало да са спокойни, че ще може да се компенсира потребността ", посочи съветникът на здравния министър.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР