Очаква се през 2022 г. българската икономика да нарасне с

...
Очаква се през 2022 г. българската икономика да нарасне с
Коментари Харесай

Германски SWOT анализ - България: Ниски заплати, но сложна среда

Очаква се през 2022 година българската стопанска система да нарасне с 2,1% в действително изражение. Пътят към новия напредък обаче е сложен, защото остават обилни опасности, които могат да забавят икономическото възобновяване. Това се споделя в обявата " SWOT разбор - България: Ниски заплати, само че комплицирана среда " (юни 2022 г.) на Агенцията за икономическо развиване на Германия - Germany Trade & Invest (GTAI).

Документът показва накратко мощните и слабите страни, опциите и заканите пред българската стопанска система, оповестиха от Германо-българската индустриално-търговска камара в последния брой на бюлетина си Bulgarien Aktuell.

Рисковете пред страната ни са инфлация и политическа неустойчивост. Последното се отразява отрицателно на капиталовия климат. Публикацията съдържа информация за развиването на стопанската система, вложенията, финансирането от Европейския съюз (ЕС) и потреблението в България.

В нея се показва, че стопанската система на България постепенно се възвръща от следствията от рецесията с ковид. Освен това страната би трябвало да извърши съществени структурни промени, с цел да остане конкурентоспособна. С към 7 милиона поданици през 2021 година, страната се подрежда на 44-о място в класацията на международните пазари за експорт на Германия.

Заплатите в България са по-ниски спрямо другите страни от Европейски Съюз, се отбелязва в обявата. Според Евростат разноските за труд и работна заплата в България възлизат на 7 евро на час през 2021 година Производителността на труда към момента е ниска. Относително ниските разноски за труд и работна заплата и принадлежността към Европейски Съюз вършат България привлекателна локация в района.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР