Очаква се премиерът да се извини заради забавлението по време

...
Очаква се премиерът да се извини заради забавлението по време
Коментари Харесай

Борис Джонсън с първо изявление пред депутатите след глобата за купона през 2020 г.

Очаква се министър председателят да се извини поради заниманието по време на локдауна
Борис Джонсън ще направи първото си изказване пред Народното събрание, откакто бе санкциониран от полицията за нарушение на разпоредбите по време на локдауна, оповестява BBC. Очаква се министър-председателят да се извини на депутатите, откакто беше санкциониран поради събиране за рожден ден в кабинета на Даунинг стрийт през юни 2020 година Съпругата му, както и канцлерът Риши Сунак също бяха санкционирани поради празненството.

Според опозиционните партии Джонсън съзнателно е подвел Народното събрание и може да се упорства за гласоподаване по този въпрос. Източници на лейбъристите считат, че това може да включва гласоподаване дали министър председателят е подвел Народното събрание или да го насочи към парламентарна комисия, която да проверява.

След известието, че е получил уведомление за наказване, министър председателят Джонсън разяснява, че „ не дава отговор “ на личните си правила и хората „ имат правото да чакат по-добро “ от него.

Консерваторът сър Джефри Клифтън-Браун посочи, че на фона на войната в Украйна и последвалата рецесия с разноските за живот, пред които е изправено Обединеното кралство, отстраняването на премиера ще породи „ неустойчивост за най-малко два месеца “, което „ няма да бъде в полза на страната “.

След като стана първият настоящ министър-председател на Обединеното кралство, който беше глобен за нарушение на закона, Джонсън се чака да твърди, че по-неотложните въпроси - като войната в Украйна - в този момент би трябвало да имат приоритет.

Ако Борис Джонсън се отдръпна или бъде свален от поста министър-председател, във Англия може да бъде основан „ боен кабинет “, с цел да не се отвлича вниманието от спора в Украйна, разкрива желанията на част от опозицията в. „ Гардиън “. Според вестника концепцията е на високопоставения реакционер и критик на английския водач - сър Роджър Гейл. Според него „ краткотрайната администрация “ може да бъде ръководена от вицепремиера Доминик Рааб, който за малко пое ръководството на страната през 2020 година, когато Джонсън беше приет в болница с коронавирус.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР