Очаква се повечето църкви в САЩ да бъдат затворени в

...
Очаква се повечето църкви в САЩ да бъдат затворени в
Коментари Харесай

„Сатаната и вируса няма да ни спрат“ – американски църкви се готвят да посрещнат Великден въпреки препоръките за дистанция

Очаква се множеството църкви в Съединени американски щати да бъдат затворени в неделя и множеството вярващи в страната да спазят рекомендациите на управляващите за обществено разграничаване на фона на растящият брой на инфектираните и умрелите от корорнавируса, написа Ройтерс.

Съществуват обаче и такива, които имат различен проект.

„ Сатана и вирус няма да ни спрат ", споделя преподобният Тони Спел, 42-годишен свещеник от евангелистката черква Life Tabernacle Church до Батън Руж, Луизиана. Той чака повече от 2000 души да участват на неделното поклонение в църквата.

„ Бог ще ни защищити от всевъзможни вреди и заболявания “, споделя Спел в изявление. „ Не се опасяваме. Призовани сме от Бог да се надигнем против Антихриста, пълзящ към американските граници. Ще разнесем евангелието! “, споделя още той.

 По последни данни пандемията COVID-19 е лишила повече от 14 700 живота в Съединени американски щати, като доказаните случаи на инфектирани с вируса в страната са над 430 хиляди

Голяма част от главните американски религиозни институции, в това число римокатолическите епархии и водещите протестантски деноминации ще проведат религиозни служби онлайн, както и по месните радио и телевизионни канали.

Дори огромните групи, защитаващи религиозната независимост в страната, не са изразили възражения против затварянето на църквите, защото съгласно тях против религиозните институции не е проявена дискриминация и сигурността на хората би трябвало да бъде преди всичко.

Евангелисткият център Cross Culture Center в Лоудай, Калифорния, който се намира на към 110 километра югозападно от Сан Франциско, също възнамерява да организира работа по Великден, откакто предишният уикенд  местните управляващи затвориха вратите на църквата.

43-годишният просветител Джон Дънкан, който управлява центъра от повече от 10 година, изяснява, че по заповед на градоначалникът на Лоудай, притежателят на земята, на която се намира центъра, е сменил неговите ключалки и го е затворил предходната неделя.

„ Разочароващо е, тъй като ние имаме годен контракт за наем, само че няма да бъдем спрени “, споделя Дънкан.

„ Бог ни заповядва да се срещнем. Точно това и ще създадем на Великден “, прибавя той.

Дънкън чака центъра да остане затворен и тази неделя, като за това е избрал различно място, на което да организира работа дружно с към 80 от постоянните гости на църквата.

„ Не считаме, че нашите права може да бъдат потъпкани поради един вирус. Ще застанем дружно до Бог даже и пред вратите на пъкъла “, споделя още Дънкан.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР